Waarom werd er €125 of €150 van mijn rekening afgeschreven na betaling met mijn kredietkaart of met mijn buitenlandse bankkaart?

Wanneer je met je kaart aan de pomp betaalt, wordt vooraf een autorisatie uitgevoerd op jouw rekening. Concreet betekent dit dat de instelling die jouw kaart heeft uitgegeven (en dus niet Q8) een bedrag tussen 125 en 375 euro tijdelijk blokkeert. Dit doet ze omdat op voorhand niet bekend is voor hoeveel je gaat tanken. Dit bedrag vertegenwoordigt - min of meer - het maximale bedrag dat kan worden besteed aan een volledige tankbeurt.

Wanneer je gedaan hebt met tanken wordt normaliter het niet-gebruikte saldo onmiddellijk weer vrijgegeven. Soms gebeurt het echter dat jouw bank het saldo langer blokkeert, tot soms maximaal 14 dagen. Dit is voor alle duidelijkheid uiteraard niet op vraag van Q8.
De blokkering betekent echter niet dat het bedrag wordt afgeschreven van jouw rekening, maar is enkel bedoelt als betalingsgarantie. Voor meer info kan je terecht op: http://www.mijnkaart.be/index/nl_BE/5631282/0000/Aan-de-pomp.htm

Indien je wenst dat het saldo sneller wordt vrijgegeven raden we je aan om contact op te nemen met jouw bank.