Q8-innovations

Van petroleumspeler naar mobiliteitsspeler

De meeste mensen kennen Q8 van de bemande tankstations met Shop&Go, Panos en Nespresso, en van de onbemande tankstations Q8easy. We willen onze klanten veel meer bieden dan enkel brandstof. We zijn volop in evolutie van petroleumspeler naar een bredere mobiliteitsspeler met allerlei diensten die onze klanten meer comfort bieden en mobiliteit makkelijker en duurzamer maakt.

Het is de ambitie van Q8 om zich nog meer toe te spitsen op brede mobiliteitsgerichte dienstverlening. Q8 blijft dan ook vernieuwen en investeren in toekomstgerichte opportuniteiten die elke klantenreis duurzamer maken.

Q8-innovations-logo

Q8 innovations

Om te kunnen blijven vernieuwen en in te kunnen blijven spelen op toekomstige opportuniteiten hebben we Q8 innovations opgericht. Een innovatief ingestelde groep mensen die zich richt op de behoeften van de klant en de veranderende reis. Denk daarbij aan de mobiliteit van de toekomst met autonoom rijdende auto's, hyperloops en verregaande artificiele intelligentie. Maar ook dichter bij de huidige tijd; autodelen, electrische steps of het gemakkelijker maken van het vinden en betalen van een parkeerplek.

Het team van Q8 innovations richt zich op twee gebieden:

  1. Het ontwikkelen en testen van vormen van mobiliteit
  2. Het ontwikkelen en testen van aan mobiliteit gerelateerde diensten

De ontwikkelingen van Q8 innovations

Innovaties in mobiliteit

Q8-find-parking

Parking-app die real-time vrije parkeerplaatsen op straat toont.

Naar schatting 1 op de 3 auto’s in de stad is op zoek naar een parkeerplaats. Dit is dan ook mee de oorzaak voor de slechte verkeersdoorstroming in onze steden met stress, tijdsverlies en luchtvervuiling tot gevolg. Daarom is het bedrijf samen met de internationale technologiespeler Parknav begonnen aan de ontwikkeling van een parking-app die in real-time vrije parkeerplaatsen op straat toont én hierop ook de reisroute en geschatte reistijd aanpast.

Deze pilot is beëindigd. Bedankt voor je interesse.

Q8-pay-parking

Betaal je parkeertransacties overal in België zorgeloos met de Q8 pay parking app.

Wil je nooit meer teveel betalen voor parkeren op straat (of te weinig, waardoor je kans loopt of forse parkeerboetes)? En nooit meer zoeken naar betaalautomaten of in de rij staan? Q8 test nu een app waarmee je elke straat-parkeersessie heel eenvoudig en rechtstreeks vanaf je smartphone kan betalen. Loop niet langer het risico boetes te ontvangen, te veel te betalen of in de rij te staan bij de parkeermeter.

Deze pilot is beëindigd. Bedankt voor je interesse.

Innovaties in mobiliteit gerelateerde diensten

Q8-pechhulp-on-demand

Q8 on demand pechhulp.

Q8 pechhulp biedt de snelste, veiligste en meest innovatieve hulp bij pech onderweg - allemaal zonder abonnement of lidmaatschapskosten. We bieden transparante service met duidelijke, vaste prijzen, contante betaling en betrouwbare hulp voor automobilisten.

Binnenkort lanceren we ook Q8 on demand pechhulp voor professionelen. Deze pechhulp dienstverlening is extra voordelig wanneer gekoppeld aan de Q8 Liberty Card, de zakelijke tankpas.

Q8-reisverzekering-Qover

Q8 introduceert in samenwerking met Qover de digitale reisverzekering.

Q8 heeft in samenwerking met Qover een 3 digitale verzekeringen gecreëerd. Deze verzekeringen zijn volledig online af te sluiten. Qover is een scale up waarmee we deze samenwerking aan zijn gegaan. Qover is de digitale en adminisatratieve link tussen bedrijven als Q8 en de verzekeringsmaatschappijen.

Deze pilots zijn beëindigd. Bedankt voor je interesse.

Onderzoek en testen

Voor elke service die Q8 innovations lanceert is een proces van onderzoeken en tests vooraf gegaan. De lancering zelf behoort vaak ook nog tot de test. Voor deze onderzoeken en tests maakt Q8 innovations gebruik van een groep geïnteresserde mensen. Ben jij ook geïnteresseerd in onze ontwikkelingen en wil je deelnemen? Lees dan hier verder en meld je aan als deelnemer.