Q8 biedt met Neste MY Renewable Diesel HVO100 op grotere schaal aan

Q8 biedt vanaf nu ook in zijn tankstations voor personenwagens een HVO100-product (Hydrotreated Vegetable Oil) aan: Neste MY Renewable Diesel™, geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen. Daarmee introduceert het bedrijf deze hernieuwbare diesel op grotere schaal in België via een partnerschap met het Finse bedrijf Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof. Met Neste MY Renewable Diesel kan je de uitstoot van broeikasgassen tot 90%* verminderen in vergelijking met fossiele diesel. De brandstof is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Q8 Zaventem/Nossegem, Q8 easy Rotselaar Wingepark en Q8 Mechelen, Brusselsesteenweg.

"In de loop van oktober komen daar nog vier stations bij", vult Sven Dochez, Director Supply & Innovation bij Q8, aan. Deze uitbreiding past perfect in de transformatie van Q8 naar een duurzame mobiliteitsspeler en het versterkt aanzienlijk de beschikbaarheid van de hernieuwbare producten van Neste in België. "We zijn verheugd om ons gamma hernieuwbare producten uit te breiden op de Belgische markt. Deze uitbreiding is een nieuwe en belangrijke stap in de uitvoering van onze wereldwijde groeistrategie", zegt Peter Zonneveld, Vice President Sales bij Neste. 

Neste MY Renewable Diesel is een premium diesel die volledig gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Dit helpt de uitstoot van broeikasgassen (BKG) tot 90%* te verminderen. De door Neste geproduceerde hernieuwbare diesel is een zogenaamde ‘drop-in’-brandstof, die volledig compatibel is met alle dieselmotoren en geen aanpassingen aan de bestaande voertuigen of brandstofdistributie-infrastructuur vereist. 

7 Q8-stations met Neste MY Renewable Diesel dit jaar 

Na een succesvolle introductie van HVO100 in verschillende IDS-stations (voor vrachtwagens), anticipeert Q8 op de stijgende vraag naar duurzame brandstoffen in België met deze diesel gemaakt van 100 % hernieuwbare grondstoffen. Het bedrijf is de eerste die Neste MY Renewable Diesel op grotere schaal aanbiedt in België. 

Samen willen beide bedrijven klanten op de Belgische markt helpen om duurzamer te worden. "Dat kan in een handomdraai met onze Neste MY Renewable Diesel. Neste wil de gebruikers van haar hernieuwbare en circulaire oplossingen ondersteunen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 jaarlijks met minstens 20 miljoen ton te verminderen", zegt Peter Zonneveld. 

Neste MY Renewable Diesel is nu verkrijgbaar bij Q8 Zaventem/Nossegem, Q8 easy Rotselaar Wingepark en Q8 Mechelen, Brusselsesteenweg. In de loop van oktober komen er nog vier locaties bij: Q8 Lokeren, Q8 E34 Ranst richting Turnhout en Q8 E42 in Verlaine (beide richtingen). "Deze locaties werden strategisch gekozen om de ontwikkeling van de markt te ondersteunen", legt Sven Dochez uit. "En onze ambities houden hier niet op. Als dit aanbod succesvol is, zullen we de implementatie in ons netwerk uitbreiden."     

Duurzamer aanbod

Met de introductie van Neste MY Renewable Diesel wil Q8 zijn brandstofaanbod nog duurzamer maken.  Het bedrijf biedt ook Adblue, LNG en CNG aan. En vorig jaar werd Q8 electric gelanceerd bij Q8-stations, bedrijven en andere interessante mobiliteitspunten. In totaal biedt Q8 nu duurzame brandstoffen aan op 25% van zijn stations. Met het aanbod van Neste MY Renewable Diesel neemt Q8 een voortrekkersrol op zich door in te spelen op de vraag van klanten en maatschappij.

Q8 en Neste zijn ervan overtuigd dat deze oplossingen nodig zijn om de mobiliteitsemissies terug te dringen en zo bij te dragen tot de Europese doelstelling om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

* De methode die wordt gebruikt om de levenscyclusemissies en de emissiereductie te berekenen, is in overeenstemming met de EU-richtlijn inzake hernieuwbare energie (2009/28/EG).

Perscontact

Voor Q8: 

Karen Sleurs

Communicatiebureau Wyngs

E-mail: [email protected]

Telefoon: 0485 28 73 52

 

Voor Neste:

Lillemor Eriksson

Communicatiemanager Hernieuwbaar Wegtransport, Neste

E-mail: [email protected]

Tel: +46 700902885 

 

Sandrine Nelissen Grade (lokaal contact)

E-mail: [email protected]

Tel: 0479 361 365

Over Q8 België 

Met meer dan 465 tankstations en brandstofleveringen aan professionele eindgebruikers en resellers is Q8 één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Specifiek voor de transportsector baat Q8 40 International Diesel Services (IDS) stations uit in België. Het bedrijf is ook actief in de productie, marketing en verkoop van Q8 smeermiddelen. In de retail heeft Q8 ook een sterk netwerk van meer dan 120 lokale 'Shop&Go'-convenience stores in België, samen met Delhaize en Panos. Met HVO100, CNG, LNG en Q8 electric zet Q8 zich ook sterk in voor meer duurzame mobiliteit.  De Q8 Liberty Card geeft professionele bestuurders met een bedrijfswagen(wagenpark) een zeer ruime keuze aan brandstoffen. Q8 ontwikkelt zich tot een duurzame mobiliteitsspeler en blijft daarom innoveren en investeren in toekomstgerichte mogelijkheden die elke klantreis duurzamer maken.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert oplossingen voor het tegengaan van klimaatverandering en het versnellen van een verschuiving naar een circulaire economie. Wij raffineren afval, residuen en innovatieve grondstoffen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor kunststoffen en andere materialen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om het plasticafvalprobleem te bestrijden. Wij willen klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen met ten minste 20 miljoen ton per jaar te verminderen tegen 2030. Als technologisch geavanceerde raffinaderij van hoogwaardige olieproducten met de ambitie om tegen 2035 koolstofneutraal te produceren, introduceren wij ook hernieuwbare en gerecycleerde grondstoffen zoals afvalplastic als raffinagegrondstoffen. We zijn steeds opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2020 bedroeg de omzet van Neste 11,8 miljard euro, waarbij 94% van de vergelijkbare bedrijfswinst van het bedrijf afkomstig was van hernieuwbare producten. Lees meer: neste.com.