Betalen vanuit de wagen voor iedereen, altijd en overal in België

Mobile Payment

1 maart 2019 - Tanken en vanuit de wagen betalen met je smartphone? Q8 bundelt de krachten met Bancontact Payconiq Company en trekt de mobiele service breed. Binnenkort kan iedereen, zowel particuliere klanten als bedrijfsklanten, via een app snel en gemakkelijk betalen in de ruim 460 Q8-stations in ons land. “De voorbije jaren is het aantal klanten dat een tankbeurt cash betaalt sterk gedaald. Anderzijds integreren steeds meer Belgen mobiel betalen in hun dagelijkse leven. Q8 speelt hierop in door deze nieuwe service open te stellen voor iedereen”, aldus Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe.    

Ieder jaar tanken in ons land ruim 2,5 miljoen klanten bij Q8. 18% betaalt nog cash, de overige 82% met de bankkaart of tankkaart – en dat aandeel wordt steeds groter. “Mensen hebben steeds minder cash op zak. Een trend waar we heel klantgericht op inspelen door de mogelijkheid aan te reiken om snel en gemakkelijk met je smartphone te betalen vanuit de wagen, zegt Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe.    

Q8 biedt binnenkort het grootste netwerk tankstations aan waar mensen mobiel kunnen betalen bij een tankbeurt. Koen Vankelst:

Binnenkort kan iedereen via de smartphone z’n tankbeurt betalen bij onze ruim 460 stations verspreid over het hele land. Dat is meteen het grootste netwerk voor tanken en mobiel betalen. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de klant is aangesloten, dankzij ons partnership met Bancontact Payconiq Company. Bovendien bieden we onze bedrijfsklanten dezelfde optie. Dus ook wie een Q8 Liberty Card van de werkgever heeft, kan met de app tanken mits authenticatie via de Q8 Liberty Card in de app.

Ook Bancontact Payconiq Company ziet deze evolutie. Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company :

Drie kwart van de Belgen zegt steeds vaker mobiel te betalen. Want zowat één op de twee vindt betalen met de smartphone bijzonder praktisch. Een aandeel dat overigens blijft groeien. In 2018 noteerden we meer dan 34 miljoen mobiele betalingen, meer dan een verdubbeling tegenover 2017 en een vertienvoudiging tegenover 2016. Daarom hebben we beslist om de krachten van de Bancontact-app en van de Payconiq-app te bundelen tot een nieuwe, eengemaakte app, de Payconiq by Bancontact-app. Deze is bijzonder veilig, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Wij verheugen ons dan ook over de samenwerking met Q8. Samen met hen willen wij binnen de globale tankervaring van de klant ook het betaalcomfort optimaliseren.

Ook fleet-klanten kunnen mobiel tanken door hun Q8 Liberty Card in de app toe te voegen.

 Mobiel betalen bij de Q8-stations gaat met de nieuwe Q8 smiles-app die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. Na een eenvoudige registratie, kies je voor de ‘betalen’ optie in het menu, je geeft het nummer van de pomp in en begint te tanken. De app schakelt over op de Bancontact-toepassing (indien aanwezig en geconfigureerd) waar je vervolgens de betaling uitvoert. Voor bedrijfsklanten configureer je de Q8 Liberty Card in de Q8 smiles-app waarna je vlot mobiel kan tanken.  In de app kan je tevens de verschillende gegevens van de tankbeurt in diverse formaten downloaden (bv. om bij een onkostennota te voegen).

Q8 smiles is het nieuwe getrouwheidsplatform van Smiles NV. Klanten kunnen bij het tanken of bij aankopen in de shop bij Q8  Smiles, de nieuwe getrouwheidspunten,  sparen en nog zoveel meer.
Bij het gebruik van de Q8 smiles-app om de tankbeurt mobiel te betalen, worden de Smiles automatisch toegevoegd zonder dat de klant hiervoor iets moet doen.

 

Over Q8

Met ruim 460 tankstations en brandstoflevering aan professionele eindverbruikers en resellers is Q8 één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Specifiek voor de transportsector heeft Q8 40 International Diesel Services (IDS) stations in België. Bovendien gaat de business en service van Q8 gaat veel verder dan enkel brandstoffen. Het bedrijf is ook actief in de productie, marketing en verkoop van Q8-smeermiddelen. In retail heeft Q8 in België en Luxemburg samen met Delhaize ook een sterk netwerk van meer dan 130 lokale ‘Shop and Go’-convenience stores en dankzij een samenwerking met Panos biedt Q8 verse broodjes en viennoiserie aan in ruim 90 Panos-corners. Verder zet Q8 samen met partner Ionity ook stappen in de E-Mobility markt met een netwerk van (snel)laders aan de stations. Het is de ambitie van Q8 om zich nog meer toe te spitsen op brede mobiliteitsgerichte dienstverlening. Q8 blijft dan ook vernieuwen en investeren in toekomstgerichte opportuniteiten die elke klantenreis duurzamer maken.

Voor meer info

RCA PR I Jochem Goovaerts I T. +32 11 590 590 I [email protected] I www.rcapress.be