Elektrische wagen opladen kan in 20 minuten bij Q8

Q8 - IONITY

In minder dan 20 minuten je elektrische wagen opladen voor een afstand van 300 kilometer? Dankzij Q8 en IONITY schakelt de toekomst van e-mobiliteit een versnelling hoger: in 2020 moet het netwerk van 400 high power laadstations langs grote Europese snelwegen klaar zijn. Na de zomer wordt een van de allereerste laadstations geïnstalleerd op Belgische bodem.

Q8 zet volop in op de mobiliteit van de toekomst. Centraal staat daarbij het pan-Europees netwerk van 400 high power laadstations van IONITY. Want om mensen over de streep te trekken om elektrisch te rijden, is er voldoende snelle laadinfrastructuur nodig. In België zullen 7 laadstations geïnstalleerd worden aan Q8 snelwegstations, een Belgische primeur.

Gisteren sloot Q8 hiervoor een partnership met IONITY – een knipoog naar ion, elektriciteit en eenheid – om een betrouwbaar en krachtig oplaadnetwerk te ontwikkelen dat alle elektrische voertuigen ondersteunt, ongeacht het merk. Door samen te werken met partners zoals Q8, is vandaag al meer dan 50% van het geplande netwerk gedekt.

Mobiliteit van morgen

Grote troef is de laadcapaciteit van maximaal 350 kW per laadpunt, een spectaculaire verbetering ten opzichte van de bestaande openbare laadpunten van 50 kW. Zo kan je een elektrische wagen in minder dan 20 minuten opladen voor een afstand van 300 km, waar dat bij de huidige laadstations nog tot 90 minuten duurt. Elk laadstation is bovendien uitgerust met 6 laadpunten, waardoor chauffeurs minder lang moeten aanschuiven om hun wagen op te laden. Met dit netwerk van laadstations bouwt Q8 actief mee aan de infrastructuur voor de mobiliteit van morgen.

Marcus Groll, COO bij IONITY:

IONITY en Q8 hebben hier dezelfde missie. We willen langeafstandsreizen voor elektrische voertuigen in Europa mogelijk maken. De samenwerking met Q8 helpt ons om dit krachtige laadnetwerk te realiseren en elektrisch rijden te vergemakkelijken.

Koen Vankelst, Senior Operations Director voor Kuwait Petroleum bij Q8:

Q8 streeft ernaar om een ‘mobility hub’ te worden, gericht op elke vorm van mobiliteit. We zullen dan ook sterk inzetten op innovatie om in een veranderende sector te blijven groeien.

Sven Dochez, Supply, Direct and Alternative Fuels Director bij Q8 :

Elektrisch rijden is hier een belangrijk onderdeel van. Vanuit Q8 willen we onze klanten de beste kwaliteit en grootste convenience bieden in elektrisch rijden. Dankzij deze samenwerking met IONITY nemen we hierin weer een mooie stap.