Tanken bij Q8 easy

De prijzen aan de pomp bij Q8 easy

Tanken bij Q8 easy is bijna altijd tanken met korting. Hoe werkt dat met de kortingen en prijzen aan de pomp? Hieronder de uitleg.

Q8 easy brandstofprijs

De prijzen aan de pomp bij Q8 easy bestaan uit 2 elementen: de officiële maximumprijs en de kortingen. In België berekent de Federale Overheidsdienst Economie iedere dag de maximumprijs van de aardolieproducten volgens de programmaovereenkomst.

Dit is de maximumprijs die in België aan de pomp gevraagd mag worden. Op basis van de opgelegde maximumprijs bepalen de tankstations de prijs die jij aan de pomp betaalt. Maar nog voor de eerste druppel brandstof in jouw tank loopt, zijn er een aantal kosten die in rekening gebracht moeten worden:

  • Inkoop van de brandstoffen
  • Accijnzen
  • BTW
  • Opslag- en transportkosten

Kortingen aan de pomp bij Q8 easy

De prijzen van een bemand Q8 station zijn verschillend van die van een onbemand Q8 easy station. In de bemande stations betaal je namelijk ook voor de diensten die er aangeboden worden en voor het personeel dat het station en de shop uitbaat. 

Korting tijdens Volle Bak Woensdag

Wij geven meestal wel kortingen, maar op bepaalde dagen doen we er nog een schepje bovenop. Dan geven wij nog hogere kortingen, zoals tijdens Volle Bak Woensdag. De kortingen bij Q8 easy zijn dus altijd op basis van de officiële maximumprijs van die dag. Op elke locatie zie je de pompprijs op het prijzenbord en op de pomp zelf. De pompprijs is de officiële maximumprijs per liter min de korting die op dat moment geldt op het desbetreffende Q8 easy station. Op onze website en app heeft elk tankstation zijn eigen pagina. Hier zie je ook de kortingen bij de verschillende Q8 easy locaties. De 20ct korting van Volle Bak Woensdag wordt dus niet berekend bovenop de korting die doorgaans al wordt gehanteerd op het station, maar op de officiële maximumprijs van die dag.

Hieronder vind je een concreet voorbeeld van het Q8 easy station in Wilsele tijdens de vorige Volle Bak Woensdag actie van 13/09/2017 en de prijzen van de dag voordien:

Voorbeeld 12/09/2017: Korting bij Q8 easy Wilsele

Officiële maximumprijs Euro 95

 1.439 €/liter

Korting

 0.105  €/liter

Prijs aan de pomp

 1.334 €/liter

Voorbeeld Volle Bak Woensdag 13/09/2017: Q8 easy Wilsele

Officiële maximumprijs Euro 95

1.439 €/liter

Korting 20ct actie

0.200   €/liter

Prijs aan de pomp

1.239 €/liter

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle straffe acties bij Q8 ?