Tank vanaf nu met je smartphone bij Q8

Mobiel tanken

Tanken via een app op je smartphone, zonder bankkaarten of codes die je moet onthouden: het kan vanaf nu dankzij de Q8 smiles app en een samenwerking met Bancontact Payconiq Company in de Belgische Q8-stations. “We willen hiermee tanken zo snel en comfortabel mogelijk maken voor onze klanten”, aldus Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe.

Ieder jaar tanken in ons land ruim 2,5 miljoen klanten bij Q8. 18% betaalt nog cash, de overige 82% met de bankkaart – en dat aandeel wordt steeds groter. “Mensen hebben steeds minder cash op zak. Een trend waar we heel klantgericht op inspelen door de mogelijkheid aan te reiken om snel en gemakkelijk met je smartphone te tanken. Zo willen we hen meer comfort bieden”, zegt Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe.

Q8 biedt hiermee het grootste netwerk tankstations aan waar mensen via hun smartphone kunnen tanken. En het maakt bovendien niet uit bij welke bank de klant is aangesloten, dankzij ons partnership met Bancontact Payconiq Company.

Eenvoudige app

Met de smartphone tanken bij de Q8-stations gaat heel eenvoudig door het installeren van de Q8 smiles app die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. “Na een simpele registratie, kies je voor de ‘start je tankbeurt’-optie in het menu, je geeft het nummer van de pomp in, kiest je brandstof en begint te tanken,” legt Vankelst uit. “De app schakelt over op de Payconiq by Bancontact-toepassing (indien aanwezig en geconfigureerd) waar je vervolgens de betaling uitvoert. Per tankbeurt verzamel je via de Q8 smiles app ook automatisch ‘Smiles’, getrouwheidspunten waarmee je kan sparen voor kortingen. Per 500 Smiles krijg je een kortingsbon van 5 euro, te gebruiken bij Q8 of partners. Deze bon kan de klant vanaf nu ook inwisselen op Q8 easy stations.”

Klanten met een Q8 Liberty card van de werkgever, kunnen overigens ook makkelijk tanken met de Q8 smiles app. Je hoeft enkel je Q8 Liberty card te registreren in de app. Handig hierbij is dat je je kilometerstand nog in je auto kan ingeven op je smartphone en dus rechtstreeks van het dasboard kan aflezen, zodat je dit niet meer moet onthouden tot aan de betaalterminal en hierbij geen fouten meer maakt. Bovendien kun je de specifieke gegevens van je tankbeurt in diverse formaten downloaden (bv om bij een onkostennota te voegen).

Over Q8

Met ruim 500 tankstations en brandstoflevering aan professionele eindverbruikers en resellers, is Q8 één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Specifiek voor de transportsector heeft Q8 40 International Diesel Services (IDS) stations in België. Bovendien gaat de business en service van Q8 veel verder dan enkel brandstoffen. Het bedrijf is ook actief in de productie, marketing en verkoop van Q8-smeermiddelen. In retail heeft Q8 in België samen met Delhaize en Panos ook een sterk netwerk van 122 lokale ‘Shop&Go’- convenience stores.. Verder zet Q8 samen met partner Ionity ook stappen in de e-Mobility markt met een netwerk van (snel)laders aan de stations. Het is de ambitie van Q8 om zich nog meer toe te spitsen op brede mobiliteitsgerichte dienstverlening. Q8 blijft dan ook vernieuwen en investeren in toekomstgerichte opportuniteiten die elke klantenreis duurzamer maken. In 2019 werd Q8 in België verkozen tot Best Fuel Brand.

Contact

Karen Sleurs
Communicatiebureau Wyngs

Mobiel: 0485 28 73 52
[email protected]