XXImo, Q8 en Visa investeren samen in toekomst mobiliteit met focus op keuze, flexibiliteit en gebruiksgemak

XXimo-Q8-mobility-Card

Na de succesvolle introductie van de XXImo Mobility Card in 2013, bestendigen XXImo en Visa hun jarenlange samenwerking met het verder uitbreiden van hun succesvol partnership. Dat de mobiliteitskaart niet alleen bij wagenparkbeheerders aanslaat, bewijst Q8, dat als eerste brandstofleverancier een mobiliteitskaart lanceert uitgegeven door XXImo en Visa. De kaarthouder kan hiermee niet alleen brandstof afrekenen, maar ook treinreizen, taxi- en parkingkosten – en dit aan alle betaalterminals in het Visa-acceptatienetwerk. Q8 – één van de grootste Belgische brandstofleveranciers – speelt hiermee in op actuele trends inzake mobiliteit en geeft een duidelijk signaal aan alle weggebruikers.

De Belgische regering werkt momenteel aan een nieuwe wetgeving die voorziet in een mobiliteitsbudget voor werknemers. Gezien de toenemende milieu- en mobiliteitsproblematiek in België wil de overheid stimuleren dat werknemers meer keuze krijgen in de manier waarop zij zich verplaatsen. Q8 is de eerste brandstofleverancier die gebruik maakt van het reeds bestaande platform van XXImo en Visa om de gekende brandstofkaart uit te breiden tot een mobiliteitskaart die naast het voltanken van de bedrijfswagen ook het betalen van andere vormen van zakelijk vervoer mogelijk maakt.

Q8 zet de toon met de Q8 Mobility Card

Bedrijven genieten met de Q8 Mobility Card van één overzichtelijke factuur voor verschillende vervoersvormen die volledig elektronisch kan worden verwerkt. Medewerkers hoeven geen bonnetjes meer te sparen en krijgen met de kaart meer vrijheid in vervoerskeuze en meer gebruiksgemak. Voor de technische en praktische uitvoering van de nieuwe kaart schakelt de branstofleverancier specialist XXImo in. Deze onderneming heeft jarenlange ervaring opgebouwd in zakelijk mobiliteitsbeheer en is actief in België, Nederland en Duitsland. Het bedrijf ontwikkelde een volledig geautomatiseerd platform voor het plannen, administreren en betalen van zakelijke reizen op basis van één enkele Visa-betaalkaart en persoonlijke Plan & Betaal-hulp Milo. Dit is een intelligente, gloednieuwe app die de gebruiker telkens een actueel reisadvies geeft op basis van zijn agenda, de actuele verkeerssituatie en zijn voorkeuren. Milo biedt de beste routes en het meest geschikte vervoersmiddel, waarbij eventuele actuele vertragingen en omleidingen direct worden ingecalculeerd. De app voorziet verder in betalen voor o.a. taxi en NMBS.

“Wij streven ernaar om de dienstverlening aan onze klanten continu te verbeteren en tegelijkertijd in te spelen op actuele trends op vlak van mobiliteit”, zegt Bart Moens, Sales Manager Fleet bij Q8. “Vanuit die gedachte hebben we de voorbije jaren ons netwerk sterk uitgebreid en voortdurend gebouwd aan een sterke positie op de Belgische markt. De Q8 Mobility Card en bijbehorende app is de volgende stap in onze ambitie en sluit bovendien perfect aan bij de plannen van de regering betreffende het mobiliteitsbudget.”

“Q8 positioneert zich met de nieuwe oplossing als een innovatieve onderneming die verder kijkt dan alleen brandstof”, zegt Patrick Bunnik, CEO van XXImo. “Wij zijn er erg trots op dat we door Q8 zijn gekozen om ons platform in te zetten als basis voor deze kaart. Q8 laat hiermee zien werk te maken van duurzaam ondernemen. Dat sluit maximaal aan bij de uitgangspunten van XXImo.”

XXImo bestendigt partnership met Visa en breidt samenwerking verder uit

Sinds de lancering van de XXImo Mobility Card in België verzekert Visa het technische platform op vlak van acceptatie, afrekening en beveiliging van de betaaltransacties met de kaart. Voor Visa past de samenwerking met XXImo in zijn voortdurend streven naar vernieuwing in de manier waarop consumenten in de snel evoluerende maatschappij met betalen omgaan. XXImo van zijn kant kan professionele klanten laten gebruikmaken van het wereldwijde acceptatienetwerk van Visa. Deze combinatie sloeg vrij snel aan bij de grote leasingmaatschappijen in België en breidt zich met Q8 nu uit naar de brandstoffensector. Voor XXImo en Visa is dit een uitbreiding die mogelijk een pasklare oplossing inhoudt voor één van de belangrijkste uitdagingen voor de beleidsmakers in ons land. Om hun succesvolle samenwerking te bestendigen en het zoeken naar nieuwe en vernieuwende toepassingen kracht bij te zetten, hebben XXImo en Visa beslist verder hun samenwerking uit te breiden.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat XXImo zijn keuze van Visa als betalingspartner bevestigt”, zegt Jean-Marie de Crayencour, BeLux Country Manager van Visa. “Een dergelijk strategisch partnership past volledig in de visie van Visa om vanuit onze bedrijfsdoelstelling – het leveren van professionele ondersteuning voor modern, efficiënt en veilig betalingsverkeer – bij te dragen aan oplossingen voor uitdagingen in de maatschappij waarin we actief zijn.” Patrick Bunnik voegt toe: “Voor ons betekent het strategisch partnership met Visa een springplank voor de verdere internationalisering van onze organisatie en het breder uitzetten van onze Mobility Card.”