75 extra tankstations voor Q8 in België dankzij strategische overname

Q8 nieuwe stations

22 mei 2019 - Q8 investeert stevig in zijn Belgische netwerk. Met de overname van 75 tankstations van U Car Services en VP Oil, die allebei deel uitmaken van de Uhoda Group, telt het Q8-netwerk straks 540 stations - een groei met 15%. Hiermee verstevigt Q8 zijn sterke positie en optimaliseert het zijn landelijke dekking.

De stations die overgenomen worden liggen vooral in Limburg - waar Q8 in vergelijking met andere delen van het land minder sterk aanwezig was - en in Luik.

Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe:

Dankzij de overname hebben we ons aanbod dus optimaal gespreid. De 75 stations die we overnemen zijn dus perfect complementair met ons bestaande netwerk, dat met een zesde groeit. Door dit gevoelig grotere netwerk kunnen we onze strategie van sterkere klantgerichtheid en uitgebreidere mobiliteitsproducten en -diensten ten volle uitrollen. We zijn trots dat we via deze investering onze sterke positie in België verder verstevigen.

Stéphan Uhoda, CEO van de Uhoda Group:

De sector van automobielservices en de brandstofsector in het bijzonder, evolueert snel. Wij hebben besloten ons te concentreren op ons shopmanagement en de verdere uitbouw van onze carwashactiviteit.

In totaal telt Q8 na de overname 540 stations:

  • 325 stations zijn bemand
  • 215 stations zijn onbemand
  • 126 stations met Shop & Go
  • 122 stations met Panos

65 van de 75 stations zijn momenteel nog actief onder verschillende merknamen en de meesten zullen in de toekomst een rebranding naar de Q8 huisstijl ondergaan. De afronding van de overname wordt verwacht in de komende maanden en is onder voorbehoud van verschillende voorwaarden waaronder de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteiten.

De overname past in de toekomststrategie van Q8 die nog meer nadruk legt op een maximale connectie met de klant.

Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe:

Dankzij een nog groter netwerk staan we letterlijk dichter bij onze klanten. Zo kunnen we onze sterke ambities op het vlak van klantgerichtheid met ons aanbod van Delhaize Shop & Go, Panos, Nespresso en ons gloednieuwe Q8 smiles programma ten volle benutten.

_________________

Voor meer info

RCA PR I Jochem Goovaerts I T. +32 478 205 307 I [email protected] I www.rcapress.be

Over Q8

Met momenteel 460 tankstations en brandstoflevering aan professionele eindverbruikers en resellers is Q8 één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Specifiek voor de transportsector heeft Q8 40 International Diesel Services (IDS) stations in België. Bovendien gaat de business en service van Q8 gaat veel verder dan enkel brandstoffen. Het bedrijf is ook actief in de productie, marketing en verkoop van Q8-smeermiddelen. In retail heeft Q8 in België met Delhaize ook een sterk netwerk van meer dan 120 lokale ‘Shop and Go’-convenience stores en dankzij een samenwerking met Panos biedt Q8 verse broodjes en viennoiserie aan in ruim 110 Panos-corners. Verder zet Q8 samen met partner Ionity ook stappen in de E-Mobility markt met een netwerk van (snel)laders aan de stations. Het is de ambitie van Q8 om zich nog meer toe te spitsen op brede mobiliteitsgerichte dienstverlening. Q8 blijft dan ook vernieuwen en investeren in toekomstgerichte opportuniteiten die elke klantenreis duurzamer maken. In 2019 werd Q8 in België verkozen tot Best Fuel Brand