Q8 & Tango electric verdubbelt toegang tot Europese laadpalen

Partnerships electric

Q8 linkt laadnetwerk met Fastned en e-roaming-platformen GIREVE en Hubject

Bestuurders van elektrische wagens kunnen vanaf maart met de Q8 & Tango electric-app of -kaart laden aan 200.000 laadpunten over heel Europa en in de Benelux nagenoeg aan alle bestaande laadpalen. Q8 & Tango electric verdubbelt zo het aantal Europese laders in zijn netwerk in één klap dankzij partnerships met snellaadbedrijf Fastned en de grootste internationale e-roamingplatformen Hubject en GIREVE – die zo vele laadnetwerken met elkaar verbinden. Q8 zet hiermee een mooie nieuwe stap in zijn transformatie naar een duurzamere Mobiliteitsspeler.

Q8 lanceerde iets meer dan een jaar geleden met Q8 electric (in België en Luxemburg) en Tango electric (in Nederland) een gloednieuw aanbod voor klanten met een elektrische wagen. Het bedrijf lanceerde enerzijds Q8 & Tango electric-laadpalen op eigen stations en op locaties van partners. Zo zijn er intussen 80 eigen laadlocaties in de Benelux. Anderzijds wil Q8 zijn klanten ook zo veel mogelijk toegang geven tot laadlocaties over heel Europa via één app of kaart. Op korte tijd konden klanten via de Q8 of Tango electric-app of -kaart laden aan bijna 110.000 laadpunten.

Verdubbeling en versnelling toegang tot laadpalen

En dat aantal verdubbelde Q8 bijna in één keer. Via samenwerkingen met de grootste Europese e-roaming-platformen Hubject en GIREVE – die elk duizenden laadnetwerken aan elkaar linken – krijgen de Q8 & Tango electric-klanten vanaf nu toegang tot liefst 200.000 laadpunten over heel Europa en zo goed als alle laadpunten in de Benelux (98%). Daarnaast heeft Q8 ook een rechtstreekse peer-to-peer alliantie (niet via een platform) afgesloten met het Europese snellaadbedrijf Fastned. Via deze samenwerking zullen Q8-klanten dus ook aan de bijna 800 (ultra)snelle Fastned-laders kunnen laden. “We zijn enorm trots dat we kunnen samenwerken met sterke partners als Fastned en de platformen Hubject en GIREVE. We kunnen nu onze klanten toegang bieden tot veel meer laadpunten en dat via één Q8-applicatie. We zijn ervan overtuigd dat dit een grote meerwaarde zal bieden voor het sterk groeiende aantal elektrische rijders”, aldus Geert De Mil, E-mobility Manager bij Q8.

Duurzame mobiliteit

"De schaalvergroting van e-mobiliteit moet plaatsvinden in een open en verbonden markt, die een verrijking van de dienstverlening mogelijk maakt. We zijn blij dat we deze visie met Q8 & Tango electric delen en zo samen EV-bestuurders een eenvoudigere en naadloze ervaring kunnen bieden", zegt Maria Pirpan, Key Accountmanager bij GIREVE, het leidende digitale platform voor e-mobiliteit in Europa. 

En de ambitie van Q8 reikt nog verder. “We willen uiteindelijk dé duurzame Mobiliteitsspeler worden voor iedereen onderweg, op een duurzamere manier. We blijven daarom zowel ons eigen netwerk als de toegang tot laders via partners verder uitbreiden en aanvullen met extra services”, besluit Geert De Mil.

Over Q8

Q8 is een van 's werelds grootste energieconglomeraten, met bijna 5.000 tankstations in Europa, waarvan meer dan 700 in de Benelux, die opereren onder de merknamen Q8, Q8 easy en Tango. Samen met Delhaize, Panos en Starbucks by Selecta beschikt Q8 ook over een sterk netwerk van meer dan 150 'Shop&Go' convenience stores. De hoofdkantoren van de Benelux zijn gevestigd in Antwerpen en Den Haag, met nevenvestigingen in Antwerpen (BE), Bertrange (LU) en Rotterdam (NL).

Q8 is in volle transformatie om een duurzame mobiliteitsspeler te worden, met een breed aanbod van innovatieve en duurzame producten en mobiliteitsdiensten naast brandstof. Denk aan Q8 & Tango electric, HVO100-duurzame diesel en CNG. Of slimme mobiliteitsapps voor autodelen, parkeren, pay-per-use verzekering en pechhulp. Q8's loyaliteitsprogramma Q8 smiles geeft klanten gratis Smiles bij elke tankbeurt of shopbeurt, om te sparen voor leuke kortingen of cadeaus. Voor fleet en de professionele chauffeur biedt de Q8 Liberty Card een brede Europese service. Daarnaast verkent Q8 nieuwe partnerships met toonaangevende spelers om een onovertroffen shopervaring te bieden. Dit zijn slechts enkele van onze innovatieve recepten om ons ultieme doel te bereiken: de best mogelijke partner onderweg zijn en elke klantreis duurzaam maken.

Over Hubject

Hubject vereenvoudigt het opladen van elektrische voertuigen. Via zijn eRoaming-platform, intercharge genaamd, verbindt de eMobility-specialist Charge Point Operators of CPO's en eMobility Service Providers of EMP's, en biedt zo gestandaardiseerde toegang tot laadinfrastructuur, onafhankelijk van welk netwerk dan ook. Met meer dan 400.000 aangesloten oplaadpunten en meer dan 1000 B2B-partners in 52 landen en vier continenten, heeft Hubject 's werelds grootste cross-provider oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen opgezet door CPO-netwerken met elkaar te verbinden. Daarnaast is Hubject een vertrouwde adviespartner in de eMobility markt voor automobielfabrikanten, oplaadproviders en andere EV-gerelateerde bedrijven die eMobility diensten willen lanceren of Plug&Charge willen implementeren met behulp van ISO 15118. In essentie promoot Hubject eMobility en de vooruitgang ervan wereldwijd. Hubject, opgericht in 2012, is een joint venture van de BMW Group, Bosch, Mercedes-Benz, EnBW, Enel X, E.ON, Siemens en de Volkswagen Group. Het hoofdkantoor van Hubject is gevestigd in Berlijn, met dochterondernemingen in Los Angeles en Shanghai.

HUBJECT- Op weg naar de toekomst.

Over GIREVE

Door de combinatie van marktplaats-, transactieverwerking- en gegevensbeheertechnologieën is GIREVE het toonaangevende B2B digitale platform voor elektrisch opladen in Europa. Het bedrijf beheert 3.800 contracten tussen 277 spelers in 32 landen en verwijst naar meer dan 220.000 oplaadpunten, waarvan 169.000 openstaan voor roaming.  

Al bijna 10 jaar is GIREVE een centrale betrouwbare partij voor B2B spelers in de oplaadsector, die onafhankelijk, veilig, volgens transparante regels en in overeenstemming met de regelgeving onderhandelingen en transacties afhandelt.

Over Fastned

Fastned ontwikkelt sinds 2012 snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft reeds 188 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en Frankrijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadinfrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker AMS: FAST).