Q8 neemt deel aan onderzoek naar biobrandstoffen

Bij Q8 erkennen we ten volle onze verantwoordelijkheid voor het milieu en onze omgeving. We evolueren daarom ook volop als mobiliteitsspeler: we blijven groeien als duurzame partner voor iedereen die onderweg is en we steunen onze klanten in het maken van bewuste keuzes. Q8 wil daarom ook actief bijdragen aan de Europese Green Deal, een akkoord van het Europees Parlement om Europa klimaatneutraal te maken tegen 2050.

Met het hele Q8Research team zetten we onze schouders onder het onderzoek naar hernieuwbare energie. De transportsector is verantwoordelijk voor zo'n 70% van de uitstoot van broeikasgassen. Als we de uitstoot van de transportsector kunnen verminderen, dragen we een enorm steentje bij tot een klimaatneutraal Europa.

Hoe doen we dat juist? Het Q8Research team werkt onder andere mee aan project BioSFerA, een Europees project dat mikt op de ontwikkeling van biobrandstoffen. Via industriële fermentatie wordt plantenafval (zoals het afval van landbouw) omgezet tot biobrandstof. Het Q8Research team zal de laatste en zeer belangrijke stap in het productieproces onderzoeken, namelijk hoe we dit product kunnen omzetten tot commerciële transportbrandstof.

Samen gaan we voor een klimaatneutraal Europa tegen 2050!

Dit project wordt gefinancierd door het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie, onder Subsidiecontract Nr. 884208.